Vin din flori de salcâm

(o băutură devenită, din păcate, poveste)

(Cidru)

 

La o damigeană de 50 de litri:

–          3 farfurii cu vârf floare de salcâm dată prin maşina de tocat carne;

–          7-8 kg. zahăr;

–          o lamâie tăiată felii;

–          drojdie cât o nucă.

Se pune apă, lăsând loc să fiarbă. Se pun toate în damigeană (la răcoare, să nu fermenteze rapid).

În fiecare zi se amestecă până se aşează floarea jos (până nu mai fierbe).

Se strecoară (cam după o lună), se pune în alt vas, i se dă culoare cu puţin zahăr ars amestecat cu foarte puţină apă.

Din rest se mai poate face o dată vin sau se face ţuică (chiar a treia oară se poate face ţuică).

Se servește astfel:

– te așezi la masă și pui căciula langă tine;

– pui cidru în cană și bei;

– pui din nou și dacă la a treia cană vezi două căciuli înseamnă că rețeta este bună.

Mult succes sau…….Noroc!