Totul incepe in 2010 cu un articol in presa scrisa privind aprecierea produselor apicole romanesti la export, in tari precum Germania etc. Activand deja in acest domeniu la nivelul apicultorului amator ce isi desfasoara activitatea in primul rand din pasiunea pentru albine dar care, din motive pur economice, isi vindea marfa aproape gratis marilor “bisnitari” locali, era cunoscut deja, din propria experienta, cum stau lucrurile de fapt.

Astfel, simpla lectura a unui articol de ziar in cadrul familial, asezonata cu o discutie lejera dar de lunga durata pe acest subiect, a aprins in sanul familie ideea de educare a cosumatorului roman de la oras (dar nu numai) in sensul de a descoperii definitia cuvantului “natural” prin simplu consum al alimentelor de zi cu zi.

Nu s-a stat mult pe ganduri, toata energia a fost canalizata catre noul proiect, devenit intre timp si hobby/pasiune.

Startul a fost dat cu un numar uimitor de 5 stupi, ajungand in prezent la 100 de familii de albine. Tinta fiind aceea de a incheia anul 2012 cu o stupina cumulata de 150 de stupi.

 

De ce “business”? Pentru ca activitatea de producere si instrainare a unui bun in schimbul unei sume de bani, este numit business. La finele anului 2011 a fost pus la punct si interfata online catre totii potentialii iubitori de miere naturala.

 

Dar de ce “pasiune”?

Pentru ca toata activitatea desfasurata de membrii proiectului “Miere de la tara” este facuta din placere, nefiind vazuta ca o sursa de profit. Fiecare menbru al echipei este prezent din punct de vedere professional, pentru a-si asigura un trai decent, in domenii variate precum: topografie, telecomunicatii, economie, contabilitate; toti avand in acelasi timp cursuri si atestate apicole.

 

Si totusi, ce diferentiaza “Miere de la tara” pe piata produselor apicole:

–          4x Miere Naturala:

  • Albinele sunt hranite doar cu propria miere pe tot parcursul anului (nu este folosita hrana industriala, sau licoare precum “apa cu zahar”);
  • Filtarea mierii are loc doar la nivel basic (impuritati provenite in urma procesului de extractive a mierii din faguri);
  • Nu sunt folosite sisteme de reducere a apei din miere (procedeu ce injumatateste calitatea acesteia);
  • In pastoral se acorda o mare atentie viitoarei zone in care va fi asezata stupina, se cauta in mod deosebil culturi nemodificate genetic;

–          Posibilitatea de a returna mierea in termen de 24 de ore in cazul in care nu esti multumit de calitatea acesteia;

–          Miere provenita din comenzile returnate este planificata a fi depozitata in recipiente separate, efectuarea periodica a unui set minimal de analize, urmand a fi folosita pe timpul iernii in hrana albinelor (pana in acest moment cuantumul acestot returnari este 0);

–          Participarea doar la targuri cu specific apicol sau produse traditionale (nu se vinde la colt de strada, piete insalubre etc.);

–          Oferirea de informatii, suport tehnic, logistic (si de orice alta natura) oricarei persoane ce consuma miere de albine in urma unor indicatii terapeutice;

–          Informarea publicului larg despre ceea ce inseamna mierea de albine, cum este produsa, cum este procesata, recomandari de consum, beneficii etc;

 

“Miere de la tara” isi asuma, pe langa proiectul social demarat vizand educarea consumatorului, incadrarea produselor sale in categoria Premium.

 

www.mieredelatara.ro

 

 

Alexandru PATRASCU

Phone: +40 766 59.58.30

Fax: +40 358 81.42.16

alexandru.patrascu@mieredelatara.ro

office@mieredelatara.ro 

 

Aviatiei, nr.10, 014237

Bucuresti, Romania