Cele mai noi estimări ale Departamentului American de Agricultură (USDA) susţin că anul acesta India ar urma să devină cel mai mare exportator de carne de vită din lume, depăşind Brazilia şi Australia.

Potrivit USDA, exporturile de carne de vită ale Indiei (inclusiv carnea de bivol) vor ajunge anul acesta la 1,52 milioane tone, ceea ce reprezintă o creştere de 25 la sută faţă de 2011. În prezent, exporturile constituie 44 procente din producţia internă de carne de vită.

În ultima vreme, India a intensificat livrările pe pieţele din Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Asia de Sud-Est (care în mod tradiţional erau alimentate pe filiera braziliană), în condiţiile în care carnea de bivol indiană are un preţ mai mic şi este în conformitate cu standardele halal.

Preţurile competitive au stimulat exporturile indiene de carne de vită, în timp ce cererea internă este limitată de preferinţa consumatorilor pentru alte tipuri de proteine, cum ar fi produsele din carne de pasăre, lactatele sau leguminoasele.

Conform estimărilor USDA, India este singura ţară din lume care aşteaptă să crească în mod semnificativ producţia de carne de vită în 2012, la 3,5 milioane tone. Australia ar urma să producă 2,2 milioane tone (o creştere minoră faţă de 2011), în timp ce Statele Unite rămâne lider mondial cu o producţie estimată la 11,5 milioane tone.

Anunțuri