k+ępes hirdet+ęs-greenmaster_ro

 

 

UTILAJ MULTIFUNCŢIONAL PENTRU ÎNGRIJIREA PLANTELOR, SEMĂNAT ŞI LUCRĂRI DE SOL – GÜTTLER GREENMASTER

 

            Deja titlul vă semnalează că dorim să vă prezentăm un utilaj într-adevăr multifuncţional. În mod sigur mulţi spuneţi că aşa ceva nici nu există, ceva ce este bun la toate practic nu e bun la nimic. Şi eu sunt de acord cu această afirmaţie, de fapt Güttler GreenMaster nici nu e bun la toate, dar un lucru e sigur: este bun pentru lucrările enumerate mai jos. Acest fapt este confirmat şi de clienţii noştri.

 

Utilajul Güttler GreenMaster este destinat în primul rând pentru lucrări de îngrijire a plantelor. După fiecare cosire este recomandat a supraînsămânţa pajiştile, respectiv a afâna resturile vegetale care acoperă suprafaţa solului. Cu ajutorul semănătorii se poate realiza într-o singură trecere şi supraînsămânţarea pajiştii. Este important deoarece cu această metodă se poate asigura durabilitatea productivităţii pajiştii. Un alt avantaj este datorat nivelatorului, acesta nivelează suprafaţa solului, muşuroaiele cârtiţelor, astfel creşte şi durata de viaţă a utilajului de cosit. Tăvălugirea în sine are un efect benefic asupra cantităţii recoltei deoarece tăvălugul Güttler afectează tulpinile în măsura suficientă pentru a determina înfrăţirea intensivă a plantelor. Aceste lucrări de îngrijire a plantelor pot fi aplicate nu numai în cazul pajiştilor, dar şi al altor nutreţuri, ca de exemplu lucerna.

 

Utilajul joacă un rol cheie şi în cultivarea plantelor de îngrăşământ verde deoarece, în cazul solului pregătit în mod corespunzător, poate pregăti patul germinativ, respectiv poate face însămânţarea într-o singură trecere. Este important deoarece sub aspect financiar rezultatele cultivării plantelor de îngrăşământ verde nu pot fi măsurate direct, dar utilizând această combinaţie de utilaje se pot reduce costurile cultivării.

 

Grapa HarroFlex cu element de nivelare poate fi folosită de una singură, dar şi cu tăvălugul Güttler, astfel se poate pregăti un pat germinativ adecvat şi pentru seminţele de mici dimensiuni, ca de exemplu mac sau lucernă.

Din aspectul costului, un astfel de utilaj nu este ieftin, dar poate fi folosit pe tot parcursul anului, la mai multe tipuri de lucrări. Datorită lucrărilor într-o singură trecere, se poate reduce consumul de carburant. Utilajul stă la dispoziţia fermierilor în lăţimi de lucru de la 3 metri la 9 metri.

Norbert Páska  – inginer agronom-profesor

 

 

Analiză realizată cu sprijinul prietenilor și partenerilor noștri  – http://www.guttler.ro

 

Reclame